Hapjes

VLAMMETJES imitatie recept, goedkoper en bijna net zo lekker!!

Regelmatig als je een borrelmenu besteld op het terras of zelf aanbied voor je gasten zitten er ook vaak vlammetjes bij.  Dit product is verzonnen door Topking, een bedrijf uit Nederland. Vlammetjes® zijn niet goedkoop maar wel erg lekker. Helaas bestaan er geen goedkopere imitatie versies van. Vlammetjes zijn onder andere te koop bij de Sligro en de Emté

Gelukkig hebben wij nu een recept gevonden om zelf een soortgelijke pittige snack te kunnen maken. Het oorspronkelijke product bevat veel ingrediënten, Ons recept bevat veel minder ingrediënten, maar de smaak is bijna identiek. Ook is ons recept gebaseerd om geen E-nummers.vlammetje

Ingrediënten voor imitatie Vlammetjes®:
– Pangsitvellen(toko) of loempiavellen
– 200 gram rundergehakt
– 1 klein teentje knoflook
– 1 rode peper
– Halve eetlepel sambal oelek
– halve eetlepel ketoembar(gemalen korianderzaad)
– zout en peper naar smaal
– halve eetlepel bloem
– half geklutst eitje
– zonnebloemolie

Bak het gehakt rul in de pan voeg hierbij fijn gehakte knoflook en rode peper eraan toe. Zorg ervoor dat je daarna ketoembar, bloem en peper en zout toevoegt. Mix alles goed door elkaar en voeg als je ervan houdt nog wat sambal oelek toe. Je kunt nu de vulling laten afkoelen terwijl je de loempia/pangsit vellen kan laten ontdooien.

Zorg dat je de loempia vellen snijd in lange stukken van ongeveer 10 bij 15 cm. Pak daarna een theelepel en schep in gelijke mate het gehakt op de vellen aan de smalle zijde, ongeveer 1cm van de rand af. Leg het gehakt neer als een worstje. Vervolgens vouw je de lange zijkanten naar binnen over het gehakt heen en rol je alles tot een mooi pakketje op.

loempia (1)

Je kunt de vlammetjes het beste afsluiten met een geklutst ei. De rolletjes kan je frituren in 2 minuten op 185 graden in de frituur pan of gewone pan met zonnebloemolie/arachide olie.

De rolletjes kan je frituren voor ongeveer 2 minuten op 180-185 graden in de frituurpan of in een gewone pan met zonnebloemolie of arachide olie.

De vlammetjes zijn super lekker en natuurlijk kan je de pittigheid zelf bepalen van de hoeveelheid rode pepers dat je eraan toe wilt voegen. Heerlijk om met chili saus te serveren! Wat vond jij van het resultaat? Deel je mening met ons op Facebook. Deel het ook met je vrienden/familie die fan zijn van borrelhapjes.

error: Content is protected !!