Gezondheid

Na het lezen van dit artikel zal je nooit meer eten van de afhaal Chinees opnieuw opwarmen.

Niet is lekkerder om in het weekend eten te halen bij de Chinees. Veel eten voor weinig geld. Ook ideaal om Chinees te halen als een hele dag in je huis hebt geklust mee hebt geholpen met een verhuizing dan bestaat er niks fijner dan een beloning in de vorm van Chinees eten met een lekker koud biertje.


Groot voordeel van chinees eten is dat je het ook nog thuis kan laten bezorgen. De jongen op de scooter belt lachend aan met twee zakken voedsel in zijn handen en het feestmaal kan beginnen. Vaak blijft er altijd veel over. Handig voor de volgende dag eventjes 5 minuten in de magnetron en smullen maar. Wist je dat dit slecht is voor je gezondheid. In dit artikel leggen we je uit waarom.
Chinees eten

Een bak bami opwarmen is een mum van tijd gebeurd. Een simpel maaltje lekker met wat pinda saus of sambal. Het gevaar van het opwarmen van bami in de magnetron is dat niet heel je bami maaltijd op temperatuur komt. Bij garing in een wok pan wordt heel het gerecht gelijkmatig verwarmd. Bami moet op minimaal 85 graden verwarmd worden. Wil je nu desondanks toch bami bereiden in de magnetron zorg er dan voor dat de bami iedere minuut wordt doorgeroerd zo kan je maaltijd gelijkmatiger verwarmd worden.

Weest helemaal voorzichtig met rijst! In rijst zitten bacteriën die je darmen aan kunnen tasten. Deze bacterie blijft actief bij verhitting op een te lage temperatuur. Het best kan je rijst niet voor een tweede keer opwarmen. Wil je toch nog een keer je nasi opwarmen laat dan het bakje rijst of nasi afkoelen en plaats het gelijk goed afgedekt in de koelkast.

Was jij al op de hoogte dat bami of rijst voor een tweede maal opwarmen slecht is? DEEL! dit bericht dan met je vrienden.

error: Content is protected !!