Food Hacks

Met dit trucje houd je aardbeien wel een week goed. Had ik dit maar eerder geweten

Het aardbeienseizoen komt er weer aan. De aardbei is de op 5 na meest gegeten fruitsoort van Nederland en zit boordevol stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft.


Denk aan Vitamine C, Kalium en Foliumzuur. Vitamines en mineralen die essentieel zijn voor je lichaam. Omdat aardbeien een zogenaamd zacht fruit zijn kan je ze maar een paar dagen goed houden. Invriezen zou nog een optie kunnen zijn alleen hebben aardbeien bij ontdooien een veel mindere intense smaak. Gelukkig hebben we een trucje gevonden hoe je aardbeien tot wel een week lang goed kan houden. Zo kan je nog eens een bakje extra meenemen.
353

Het enigste wat je nodig hebt is een fles natuurazijn. Mix drie delen wat en een deel azijn. Doe dit bij voorkeur in een maatbeker of diepe schaal. Doe de aardbeien in de schaal of maatbeker en laat ze rond de 10 minuten weken. Haal daarna de aardbeien uit de schaal. Let op je hoeft ze niet af te spoelen. Schudt de aardbeien af en laat ze drogen op keukenpapier. Als de aardbeien opgedroogd zijn leg ze dan weer terug in het bakje. Je zult merken dat er geen zure azijnsmaak aan de aardbeien zit.

In onderstaande afbeeldingen zie je de verschillen. Onderstaand bakje heeft zonder een behandeling een week op het aanrecht gestaan. De aardbeien zijn behoorlijk bedorven.
737
Onderstaand een bakje wat behandeld is met azijn. Beide bakjes hebben een week op het aanrecht gestaan.
247

Tag een aardbeien liefhebber die dit moet weten!

error: Content is protected !!