Soepen

Maak in een handomdraai deze heerlijk romige champignonsoep! Eenvoudig te maken en hij kost bijna niets!

Eigen gemaakte soep blijft toch mijn favoriet. Het nadeel van soep uit blik of een pakje is toch dat deze soepen erg zout zijn en boordevol conserveringsmiddelen. Zelf soep maken hoef ook helemaal niet lastig te zijn. Vandaag hebben we het recept voor een overheerlijke romige champignonsoep.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

1 eetlepel virgen olijfolie, 3 teentjes knoflook, peper en zou na smaak toe te voegen, 450 gram champignons, 1 theelepel Sojasaus, 35 gram bloem, 500 milliliter groenten bouillon, 15 gram boter, 120 milliliter slagroom en 2 takjes tijm. Zo bereid je deze heerlijke soep.
championsoepgroot


– Maak de Champignons goed schoon en snijd ze in plakjes.
– Doe een scheut olijfolie in een grote soeppan. Voeg de champignons, knoflook, zout en peper en bak alles kort aan op een hoog vuur.
– Voeg de bloem toe en roer het 2 minuten goed door.
– Je krijgt dan een dikke pasta. zorg ervoor dat het geheel niet aanbrand!
– Voeg een liter water en 2 bouillon blokjes toe, rits de blaadjes van de Tijm en voeg ze toe. Laat de soep zachtjes doorkoken. Roer de soep goed door met een garde zodat er geen klontjes meer in zitten
– Voeg tenslotte de slagroom en soja saus toe. Eventjes doorkoken. Eventueel kan je nog wat peper en zou toevoegen voor de smaak.

Genieten maar! Heerlijk stokbroodje erbij en smullen maar.

error: Content is protected !!