Hapjes, Hoofdgerechten, Makkelijke gerechten, Tapas gerechten, Vleesgerechten, Voorgerechten

Köttbullar (Zweedse gehaktballetjes)

Köttbullar de beroemde Zweedse gehaktballetjes die men vaak haalt bij de IKEA. Hieronder het recept om deze Zweedse gehaktballetjes zelf te maken. Heerlijk als Tapas of voorgerecht maar zeker te combineren bij een hoofdgerecht.

kottbullar

Ingrediënten:
– 1 el boter
– 1 ui (heel fijn gesneden)
– 1 grote aardappel (gekookt en geprakt)
– 3 el paneermeel
- 1 pond mager rundergehakt
– 5 el slagroom 
– 1 ei
– 1 el peterselie
– Lignonberry ‘jam’ (verkrijgbaar bij IKEA)

Bereiding:
Smelt de boter en bak hierin de uien tot ze glazig zijn. Doe in een grote kom de uien, aardappelpuree, paneermeel, gehakt, slagroom, peper, zout, ei en peterselie.

Kneed deze massa door elkaar en maak er kleine balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee van. Braad de balletjes in ca 10 minuten bruin en gaar. Serveren met Lignonberry ‘jam’.

error: Content is protected !!