Soepen

Hij deed 6 uien in een koekenpan hij voegde er witte wijn bij toe. Het resultaat is overheerlijk!

Het gerecht wat je wilt gaan maken hoef niet altijd spectaculair te zijn, om toch een heerlijk gerecht te maken. Hetzelfde geld bij dit gerecht, deze echte Fransman maakt om zijn eigen Franse manier een overheerlijke uiensoep. Het is in principe zo gemaakt, alleen moet het even lekker sudderen op het vuur.

20130422-133458

Hoe maak je het gerecht

Snijd eerst het stokbrood in plakken. Daarna snijd je 6 uien en 6 teentjes knoflook in stukjes, hou je minder van knoflook kan je voor minder teentjes kiezen natuurlijk. Voeg boter toe in een koekenpan en voeg de knoflook toe voor 1-2 minuten. Daarna voeg je de uien eraan toe en laat het geheel voor 45 minuten sudderen, voeg vervolgens een kopje droge witte wijn toe en roer het mengsel goed door.

Vervolgens voeg 3 kopjes kippenbouillon toe en 1 theelepel dijon mosterd. Als laatste voeg je 3 kopjes runderbouillon toe en laat je het nogmaals ongeveer 25 minuten sudderen op het vuur. Wil je graag nog meer uitleg of ging het even iets te snel bekijk dan de onderstaande video hoe deze Franse hobby chef-kok heerlijke uiensoep met stokbrood maakt!

Wat vond je van het resultaat? Ken jij mensen die van uiensoep houden? Deel het met ze op Facebook en plaats een reactie in het onderstaand bericht wat jij van dit Franse recept vond.

Like ons  op Facebook  en blijf op de hoogte van de laatste recepten !

error: Content is protected !!