Gezondheid

Gooi jij ontkiemde knoflook weg? Zonde! Lees in dit artikel waarom.

Knoflook is heerlijk om toe te voegen aan mediterrane gerechten. Heerlijk in een past of vleesgerecht. Daarnaast is knoflook nog eens erg gezond. Knoflook verhelpt je verkoudheid, verhoogt je immuunsysteem en zorg voor een goede doorbloeding.


Nadeel van knoflook is dat de tenen kunnen ontkiemen. Ken je dat je kijkt in je kelderkast en ziet een aantal ontkiemde tenen. De meeste mensen gooien deze ontkiemde tenen gelijk weg. Erg zonde. In dit artikel vertellen we je waarom je ontkiemde knoflooktenen niet hoeft weg te gooien.
uitgelicht-32-696x385

Ontkiemde knoflooktenen zitten vol met anti-oxidanten. Anti-oxidanten zijn voedingsmiddelen die zorgen voor een goede stofwisseling in het lichaam. De anti-oxidanten zorgen er voor dat vrije radicalen hun gang kunnen gaan. Deze vrij radicalen kunnen een oorzaak zijn van kanker.

Daarnaast heeft knoflook als positief gezondheidseffect dat het je bloeddruk verlaagt en goed is voor je cholesterol gehalte. Verder voorkomt knoflook de ziekte van Alzheimer. Een reden te meer om scheutig te zijn met knoflook in de keuken.

Er is pas in een later stadia onderzoek gedaan naar de medische werking van ontkiemde knoflook. Uit Koreaans onderzoek is gebleken dat een ontkiemde knoflook teen 5 keer zoveel anti-oxidanten bevat als normale knoflook. Dus een reden te meer om ontkiemde knoflook te verwerken in je maaltijd! DEEL het verder met je vrienden!

error: Content is protected !!