Hoofdgerechten, Indische gerechten, Makkelijke gerechten, Simpele gerechten, Vegetarische gerechten

Gado Gado met katjangsaus

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht. Het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Gado gado is geschikt voor vegetariërs indien de trassie en kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping (kroepoek van de melinjonoot).

gado-gado

Benodigdheden voor 4 personen:
– ½ blok tofu
– pindaolie
– Sperzieboontjes
– Spitskool
– Bloemkool
– 200 gram taugé
– 2 eieren – hardgekookt
– 2 zoete aardappelen – gekookt

Benodigdheden voor katjangsaus (pittige pindasaus):
– ½ pot pindakaas
– 1 rode lombok (rode peper)
– 2 teentjes knoflook
– ¼ theelepel asem (zoete tamarinde)
– 1 blikje santen (ingedikte kokosmelk)
– 1 mespuntje trassie (garnalenpasta)
– ¼ theelepel laospoeder
– 2 djeruk perut blaadjes (limoenblaadjes)
– Goela djawa (palmsuiker)
– 15 cl water

Bereiding Gado Gado:
Snijd de groenten fijn en blancheer ze, zodat ze knapperig blijven en de vitaminen bewaard blijven. De groenten goed uit laten lekken en laten afkoelen.

Snijd de tofu in blokjes en bak ze in wat pindaolie aan alle zijden goudbruin. Kook de eieren tot ze hard zijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken.

Kook de zoete aardappel tot deze gaar is. Giet het af en laat de aardappel droog stomen. Neem de aardappel van het vuur en laat het afkoelen. Verdeel de groenten over een ovale platte schaal en leg de plakjes ei in het midden.

Bereiding katjangsaus:
Snij de ui, knoflook en lombok heel fijn. Doe in een sauspan samen met een 15 cl water en voeg ui, knoflook, lombok, trassie, laos, asem, wat goela djawa en de djeruk perut blaadjes toe.

Meng er de pindakaas doorheen en laat het geheel op een laag vuurtje smeuiig worden. Voeg al roerende de santen er doorheen. 5 minuten doorkoken. Indien de saus te dun is, voeg dan wat extra pindakaas toe.

Als de saus te dik is kunt u deze verdunnen met wat water of wat extra santen. Giet de warme pindasaus over het groentegerecht. Gado Gado mag niet ontbreken bij een traditionele Indonesische rijsttafel.

U kunt zelf de groenten bepalen die u in het gerecht wilt verwerken. Bovengenoemde groenten zijn als voorbeeld genoemd.

Deel dit Gado Gado met katjangsaus recept met je vrienden en kennisen op Facebook!

Loading...
DIT MOET JE ZIEN
10 symptomen van kanker die je waarschijnlijk negeert Negeer deze symptomen van kanker NOOIT, vooral nummer 7!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
11 shockerende manieren waarop kokosolie je leven verandert Gezondheidsexperts zeggen dat kokosolie goed voor je is, maar DIT vertellen ze je dan weer niet!