Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguigon is een heerlijk Frans gerecht. Je kan het een dag van te voren maken dan is het vaker nog lekkerder. Het is een heerlijk hoofdgerecht die je serveert in grote diepe borden met heerlijk vers stokbrood erbij.

Beef-Bourguignon7

Ingrediënten:
- 1 kg runderlappen (in stukken gesneden)
- 25 gram boter
- magere spekreepjes
– 2 uien (gesnipperd)
– 1 winterpeen (in kleine blokjes)
– 2 el bloem
– halve fles rode wijn
– 1 pot vlees fond (400 ml)
– 1 pot zilveruitjes
– 1 bouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes rozemarijn
– 5 takjes tijm
– 1 teentje knoflook (gesnipperd)
– 1 a 2 gedroogde chili pepertjes (verkruimeld)
– 1 bakje champignons (plakjes)

Bereiding:
Bak in een grote braadpan de spekjes in de boter krokant. Neem de spekjes uit de pan en bak het rundvlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak vervolgens de ui en peen zachtjes. Strooi wat bloem erover.

Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Spoel de zilveruitjes af en schep ze door het rundvlees en de spekjes. Doe ze in de pan en voeg het bouillonblokje, knoflook en de kruiden toe.

Zet de pan op zeer laag vuur en laat minstens 2,5 uur sudderen. Laatste half uur de champignons mee stoven.

error: Content is protected !!