Hoofdgerechten, Turkse gerechten, Vleesgerechten

Adana Kebab

Adana kebab is een Turks vleesgerecht vernoemd naar de vijfde grootste stad van Turkije, Adana. Dit vleesgerecht wordt klaargemaakt van gemalen lamsvlees gekruid met zout en rode peper. Het gehakt wordt gemengd met kleine rode stukjes paprika. Vervolgens wordt het gekruide vlees in de lengte gekneed en aan een lange spies geregen. De vleesspies wordt gegrild op houtskool.

adana_kebab

Ingredienten:
– 1 kg rundergehakt
– 500 gr vet van lamsstaart
– 2 uien
– 1 lepel gemalen rode peper

Eventueel garnituur:
– 5 uien
– 2 tomaten
– 2 groene pepers
– 1 teentje knoflook
– peterselie

Bereiding:
Vraag aan de slager of hij het gehakt met het lamsstaartvet voor je wil draaien.

Snijd de ui heel fijn en meng dit met het gehakt. Voeg de gemalen rode peper, zout en peper toe en kneed dit alles goed door elkaar.

Maak balletjes van ca 5 cm doorsnede. Prik de balletjes op een spies en druk ze allemaal plat zodat het één geheel wordt. Rooster de spiezen, het lekkerst is boven een houtskoolvuur.

Voor de garnering snijd je de uien in heel dunne plakjes. Meng dit met de geperste knoflook en maak hier met de peterselie een leuk garnituur van. Leg naast de spiezen geroosterde tomaten en groene pepers.